3 Temmuz 2015 Cuma

Liderlik mi? Takım Ruhu mu?



Son dönemlerin popüler konularından birisi de bu. Bir çalışma ortamında bir liderle mi çalışmak sizi motive eder yoksa takımın bir ruhu mu olmalı?
Buna herkesin yorumu tabiki farklı ama ben Takım Ruhuna inanlardanım. İçeride oluşacak sinerjinin takım tarafından hissedilmesi çalışma hayatına bir liderin katmış olduğu katkıdan daha da fazla değer katar. Her işte bir lider ismi anılır örneğin x takımın oyuncu lideri Ahmet’ tir. Ahmet takım içerisinde sevilirse ve liderliği kabul edilirse takım dengeleri oluşur ve ilerler. Tam tersi durumda ise her şey bir anda tepe taklak olabilir. Ahmet gider takım dağılır veya Ahmet’ e karşı olumsuz düşünceler nedeniyle başarısızlıklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle her takımda lider olmasa da takım ruhu olmalı hedefler, amaçlar paylaşılmalı ve her koşulda hedefe ulaşma yolunda bir birliktelik yaşanmalıdır. Siz ne dersiniz Lider mi Takım ruhu mu?

Hüseyin AKYÜREK
İnsan Kaynakları Müdürü
Evra Group

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle konu ve içerik olarak önemli ve bir o kadarda güzel olan yazı için şahsınıza teşekkür etmek istiyorum
    Ben tam aksini düşünüyorum.
    liderlik tek başına iktidar hükümetlerine benze ve genelde başarı olur.
    takım ruhu ise koalisyon hükümetleri gibidir.ömrü kısa başarısı az olur.
    unutmayalım futbol takımlarıda takım ruhu ile çalışır ama yöneten ve yönlendiren bir kaptanı yada teknik yol göstereni olmadığında başarılı olması mümkün değildir.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki yorumumda tam tersini düşündüğümü söylerken ve bunu açıklarken bu düşüncem elbette takım ruhunun önemsiz olduğu anlamına gelmemelidir.iyi bir takım ruhu ve ileri görüşlü bir liderle yaşanır büyük başarılar.Takım ruhu olmayan bir ekibin başında iyi bir lider olsa bile yapacağı ilk iş bir ekip yani bir takım oluşturmaktır.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil